HEMSIDA FÖR SUNIL MUNSHI
Hemsida för regissören, scenografen, skådespelaren och musikern Sunil Munshi. 2012 debuterade Sunil även som dramatiker. Samma år regisserade han Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva på Dramaten.
BESÖK HEMSIDA: sunilmunshi.com
 
Sunil Munshi är från början skådespelare. Efter teaterhögskolan i Göteborg medverkande han i ett flertal uppsättningar på Backa teater, i ledning av Eva Bergman, på Göteborgs Stadsteater och i TV-serien Sjätte dagen. 2001 flyttade Sunil hem till Stockholm och växlade mellan Dramaten och Stockholms stadsteater.

Sunil har medverkat i ett antal film- och TV produktioner bla Vingar av glas, Livet i 8 bitar, Bror och Syster, Förortsungar, Tusenbröder och Stig Larssons Milleniumtriologi.

Våren 2010 gjorde Sunil ett starkt avtryck med regidebuten Negerns och hundarnas kamp av Bernard-Marie Koltés, på Teater Giljotin. Detta blev starten för hans regikarriär. Sedan dess har han hunnit regissera flera produktioner, bl.a. publik – och kritikersuccéerna Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva för Dramaten. En förställning som spelats för utsålda hus 2012, 2013, 2014 och hade sin fjärde nypremiär 8 november 2014, på Dramatens lilla scen. Spelades under våren 2015. Vem är rädd för Virginia Woolf? som nominerades till teaterbiennalen 2015, och författarinnan Elsie Johanssons dramatikerdebut Hjärterhus – båda för Uppsala stadsteater.

Hösten 2012 debuterade Sunil även som dramatiker med Lady Huttons älskare, även den för Uppsala stadsteater.
Under våren filmar Sunil, som skådespelare, i filmen Surprise av Kristina Humle.
Till hösten har han Sverigepremiär med pjäsen Diktatorsfruar av den tyska dramatikern Theresia Walser för Uppsala Stadsteater.

 
Back to Top